Panchakarma

Behandeling

Dit geschiedt m.b.v. de diverse benaderingen van de Ayur-Veda en de persoonlijke Ayurvedische Pols diagnose. De meeste behandelingen zijn vaak eenvoudige aanwijzingen die gemakkelijk thuis worden toegepast o.a. dagindeling, voeding, lichaamsbeweging (asana’s) en Meditatie. De volgende specifieke behandelingen worden thans reeds toegepast:

– Nasya: Reinigingsprocedure voor het hoofd-hals gebied: voor stress o.a. migraine, hoofdpijnen, hyperventilatie, rugpijnen.
– Abhyanga: Speciale Ayurvedische olie massages o.a. hele lichaam en voetmassage. Voor oververmoeidheid, chronische ziekten o.a. : hypertensie, diabetes, reuma, obstipatie.
– Ayurvedische oogbehandeling (Netra Tarpana) voor geïrriteerde vermoeide ogen.
– Kruidentherapie (Rasayanas): Origineel bereide Ayurveda preparaten op basis van de polsdiagnose en het ziektebeeld.
– Pancha karma: o.a. Basti voor interne reiniging en stoombehandelingen (Swedana).
– Specifieke Buikmassage en reiniging: volgens de Ayurveda en de MAYR therapie.
– Transcendente BLISS Meditatie: Cursus van 4 dagen: Directe ervaring van diepe rust en ontstressen.

PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING EN VERSLAVINGSTHERAPIE VOLGENS DE AYURVEDA:

Alle psychiatrische en verslavingsziektebeelden worden deskundig behandeld en begeleid volgens een combinatie van Westerse en Ayurvedische principes.

Alles in samenspraak met de huidige behandelaren.
Dhr. Prakash Madari is een zeer ervaren Verslavingsarts, Huisarts en geregistreerd Natuurarts/Ayurveda (A.B.N.G )en Somatisch arts werkzaam in de Psychiatrie (N.V.A.S.P).

Alle kosten zijn declareerbaar en fiscaal aftrekbaar.
Patiënten krijgen een behandelplan gepresenteerd die facetten van de moderne en oosterse geneeskunde bevatten. Enkele voorbeelden van goed te behandelen psychiatrische ziektebeelden: Psychose, depressie, Borderline, Bipolaire stoornissen, Alcohol en Drugsafhankelijkheid.

Diverse behandelingen mogelijk. Uitleg hieronder in het Engels:

Abhyanga: soothing body massage with warm medicated oil to create balance in the physiology and to remove impurities.

Vishesh: deep muscle massage with medicated oil; this massage utilizes greater pressure to remove deep-seated impurities.

Udvartana: massage done with. a special paste to revitalize circulation; mainly for overweight individuals.

Garshan: vigorous and energizing massage to remove stiffness and deposits, to revitalize the physiology.

Pizichili: gentle massage accompanied by a flow of oil over the entire body to create deep rest, calmness and provide a nourishing effect.

Pindaswedana: combination of massage and heat treatment to provide a nourishing effect.

Shirodhara: oil stream on the forehead to give deep rest to the nervous system, Shirobasti oil bath for the head to relieve stress and remove impurities.

Swedana: herbalised steam bath to mobilize impurities for elimination.

Basti: variety of enema treatments for elimination of impurities.

Nasya: purification treatment for the head, sinuses and longs.

Netra Tarpana: soothing purification treatment for the irritated en exhausted eyes.

Marma behandelingen essentieel in de Ayurveda, Marma Chikitsa

Er zijn 107 vitale punten of Marmas bekend in het menselijk lichaam die volgens de Ayurveda reeds duizenden jaren uitgebreid zijn beschreven en duidelijk benadrukt worden bij de behandelingen maar vooral bij diagnosis bv de welbekende polsdiagnose in de Ayurveda.

Zij zorgen voor gezondheid, maar kunnen bij beschadiging snel tot de dood of ernstig letsel leiden hetgeen misbruikt wordt in oorlogen en ruzies. Ze zijn gelokaliseerd in het lichaam waar diverse structuren zoals pezen, spieren, vaten , botten en zenuwbanen bij elkaar komen zoals in de gewrichten.

Marm betekent: dat wat je aanraakt, beroerd, beinvloed. De Marmas hebben directe links met alle vitale organen, zintuigen en sturen de Chakras en ledematen aan. Tevens verbinden ze personen met elkaar door bv alleen te kijken naar elkaar.

Het zijn de zetels van Prana, de vitale levensenergie die ziekte voorkomt en behandeld.

Marmas hebben elk een eigen bewustzijn/ Devata en zorgen dat er harmonie heerst in het lichaam en geen plaats is voor jaloezie, gierigheid, afgunst, wrok of andere ziekte. ZE zorgen voor liefde, passie, vergeving en balans.

Relatie met hindoeisme of Vedas:

107 zijn ook de Gopis en Gopas of vrouwelijke en mannelijke herders van Heer Krishna.

Heer Krishna zelf vormt de 108 ste Marma die totale beheersing van het lichaam voorstelt.

Relatie van Marma en DNA:

Een MARMA is net een plein, knooppunt, stoplicht waar diverse structuren bijeenkomen en gezuiverd worden. Alles moet ook naar het juiste kanaal gedirigeerd worden om ziekte te voorkomen ook al is een Gen gecorrumpeerd door onderdrukte of overgestimuleerde modulatoren en daardoor verkeerde enzymen en coenzymen aanmaakt die de balans van bv celgroei zou kunnen gaan verstoren. Ook alle ziektefactoren die op het plein aankomen dienen correct te worden afgevoerd om ziekte te bestrijden.

Essentieel is dat elke persoon steeds bewuster moet omgaan met zijn of haar Marmas en die zelf dagelijks moet behandelen met aandacht en liefde.

Elk Marmapunt heeft zo zijn behandelprotocol met technieken en juiste kruiden erbij. Dit wordt genoemd de Marma Chikitsa.

Oefening:

Probeer elke ochtend en avond de 3 Mahamarmas , hoofdmarmas voor jezelf te behandelen . Dit kan simpelweg met handoplegging of met sesam of kokosolie op de plaats van de Marmas, deze Mahamarmas zijn:

Adipati Marma: de kruin

Hridyae Marma: de Hartstreek

Vasti Marma: de onderbuik

Dr Prakash Madari is gespecialiseerd in Marma Chikitsa en zal in Suriname en Nederland korte MARMA workshop geven aan alle geïnteresseerden.

Tevens kan men terecht voor uitgebreide en specifiekere behandelingen en adviezen.

Voor meer informatie Prakash Medical Ayurveda: 06-16523622
Email: info@prakashayurveda.nl