Bezoek president van Suriname

Bezoek van Ayurveda Delegatie aan de President van de Republiek Suriname.

Op 15 juli 2009 heeft Drs. Prakash een werkbezoek afgelegd aan de President van Suriname, Zijne Excellentie Drs. Ronald Venetiaan. Hij heeft hem op de hoogte gebracht van de recente activiteiten van Prakash Medical Ayurveda in Suriname.

De President kreeg hiervan een overzicht:

  • Diverse Ayurveda- en Meditatielezingen o.a. in het Indian Cultural Centrum, in het bijzijn van de Ambassadeur van India, Zijne Excellentie Kanwal Jit Singh Sodhi
  • 4 meditatiecursussen (basis en gevorderde)
  • Polsdiagnostiek
  • Reinigingstherapiëen (Pancha Karma)

Tevens kreeg de President een uitleg van de Ayurveda, als zijnde de oudste geneeskunst afkomstig uit India, dat de basis vormt van de overige alternatieve geneeswijzen èn de huidige moderne geneeskunde.

De Ayurveda kent meer dan 20 benaderingen voor een perfecte gezondheid, waarvan de belangrijkste is: ontwikkeling van het bewustzijn, door de Transcendente Meditatie, die het meest wetenschappelijk is onderbouwd. Andere benaderingen zijn o.a. voeding, levensstijl, reiningstherapieën, polsdiagnose, Hatha-Yoga oefeningen en ademhalingsoefeningen.

Met de President werd ook het belang van bijzondere levensstijl besproken, o.a. BIO-Organische voeding (afkomstig van landbouw zonder gebruik van chemicaliën), educatie op basis van Natuurwetten en preventieve geneeskunde door een gezond levenspatroon te ontwikkelen. Hierbij werden genoemd, regelmatige zelfmassage (Abhyanga), gezonde bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ten slotte, dieet dat het liefst bio-vegetarisch is. Ook het onthouden van bepaalde verkeerde levenswijzen werd besproken, zoals het nuttigen van gifstoffen waaronder alcohol, nicotine, te veel zout, suiker en melkproducten. Dit alles behoort tot zintuiglijke verslaving en zorgt voor een aanzienlijke hoeveelheid van ziektebeelden.

Door regelmatige beoefening van Transcendente Meditatie maakt men contact met de Bron van de Natuurwetten op een gemakkelijke wijze en kan men daardoor spontaan leven volgens de Natuurwetten, hen minder overtreden en daardoor meer ziekten voorkomen.

Aan de President werd een Ayurvedisch kruidenpreparaat overhandigd (Rasayana) en een CD-ROM met het lokaal wetenschappelijk onderzoek over STRESS EN MEDITATIE, verricht door Drs. Madari aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Dit onderzoek geeft het belang aan van Transcendente Meditatie in de Surinaamse samenleving en is verricht in 1987 aan de Medische Faculteit in Suriname en is nu volledig gedigitaliseerd en geüpdate. Dit onderzoek zal wederom worden aangeboden aan de Universiteit van Suriname.

De heer Madari is regulier verslavingsarts in Nederland en werkzaam in de psychiatrie. Tevens heeft hij zijn eigen Ayurveda en meditatie praktijk in Lelystad.

Drs. Madari zal een á twee keer per jaar weer Ayurveda en meditatie activiteiten ontplooien in Suriname.

Hij is te bereiken via info@prakashayurveda.nl, 06-16523622.